Costa del Golf - Hiszpania
costa-del-golf-hiszpania / 13.png.jpg costa-del-golf-hiszpania / 14.png.jpg costa-del-golf-hiszpania / 15.png.jpg

Hiszpania to bez wątpienia najlepsze miejsce w Europie do gry w golfa.Wspaniała pogoda i słońce przez 300 dni w roku oraz rewelacyjnie utrzymane pola golfowe. Fairwaye wyglądaja jak wspaniały zielony dywan, a greeny sa jednocześnie miękkie i szybkie - marzenie każdego golfisty.Należy dodać do tego doskonałą kuchnię, regionalne wina, bardzo luźną i miłą atmosferę i już mamy obraz "golfowej Hiszpanii" - wino, śpiew i ... golf.

W Hiszpanii znajdują się najsłynniejsze z europejskich pól golfowych - Valderrama, Finca Cortesin czy PGA Catalunya.Na tych polach odbywały się słynne turnieje Europeen Tour oraz World Matchplay Championship i grali wszyscy najlepsi zawodowcy na świecie.

Wybrzeże Costa del Sol to mekka golfistów w Europie, często nazywana jest także Costa del Golf i nie jest tak bez powodu. Na 100 kilometrowym odcinku wybrzeża znajduje się kilkadziesiąt wspaniałych pól golfowych położonych od Malagi, poprzez Marbellę, do Estepony. Należy dodać do tego znakomite warunki pogodowe, umiarkowane wiatry i długie dni. Na Costa del Sol dwie rzeczy sprawiają, iż jest to idealne miejsce do gry w golfa – klimat oraz wspaniałe pola i całe zaplecze golfowe. Zapraszamy na Costa del Sol na wspaniałe golfowe wakacje i intensywne treningi !

Jeżeli byli by Państwo zainteresowani wyjazdem Golfowym do Hiszpani to poniżej przedstawiamy naszą przykładową ofertę:

La Cala Resort

Zapraszamy do pięknie położonego hotelu pomiędzy Morzem Śródziemnym a Parkiem Narodowym Sierra de Mijas.  Resort został zaprojektowany w tradycyjnym andaluzyjskim stylu. Jest do idealne miejsce dla osób szukających ciszy i odpoczynku oraz golfowych emocji. Na terenie La Cala, do dyspozycji Gości, znajduje się zewnętrzny basen, 3 restauracje, 2 bary, kort tenisowy, siłownia, pełnowymiarowe boisko do gry w piłkę oraz centrum SPA.  Jest to jedno z takich miejsc, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie.

Pola Golfowe  :

W bezpośrednim sąsiedztwie znajdują się trzy 18-sto dołkowe pola golfowe należące do hotelu:

Campo America - Długość 6009 m. , PAR 72

Campo Asia - Długość 5925 m. , PAR 72