Golf w krainie wiecznego uśmiechu - Tajlandia

Tajlandia to prawdopodobnie najlepsze miejsce na świecie do gry w golfa. Na tę opinie tysięcy golfistów z całego świata składa się kilka elementów, - doskonały, niespotykany nigdzie indziej na świecie poziom usług przed grą i w trakcie gry (na każdym polu wyszkoleni caddie czynią grę niezwykle przyjemną i komfortową), infrastruktura na polu (kioski z napojami i przekąskami rozmieszczone co 3-4 dołek) i przepiękna pogoda. Tajlandia to również możliwość gry w golfa przez cały rok, wspaniałe pola projektowane przez najsłynniejsze firmy na świecie i wkomponowane w bajeczne tajskie krajobrazy.

W Tajlandii znajduje się kilkaset pól golfowych. Największe ich skupiska to Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai, Khao Yai i Phuket. Do najciekawszych regionów które polecamy należą :

Wyspa Phuket

To najbardziej znany kurort w Tajlandii i jeden z najsłynniejszych w Azji. Znajduje się 750 km na południe od Bangkoku nad Morzem Andamańskim.Phuket słynie ze wspaniałych plaż, setek restauracji,uroczych tajskich knajpek oraz z bajecznych krajobrazów pobliskich wysp i zatoki Phang Nga.Najbardziej znanymi z nich są Phi Phi Island, słynna z fimu "The Beach" z Leonardo Di Caprio oraz James Bond Island, miejsca akcji filmu "Człowiek ze złotym pistoletem".

Oczywiście na Phuket jak i w całej Tajlandii znajduje się kilka doskonałych pół golfowych. Do czołówki należą Blue Canyon i jego dwa 18 dołkowe pola które są miejscem gdzie odbywa się wiele turniejów klasy międzynarodowej. Grali tam najlepsi zawodowcy na świecie z Tigerem Woodsem, Ernie Elsem oraz Gregiem Normanem na czele. Dalej można wymienić takie pola jak Red Mountain. Loch Palm czy Mission Hills które są niezapomnianym miejscem dla każdego golfisty.

Phuket pozwala w idealny sposób połączyć wypoczynek na plaży, wycieczki na bezludne wyspy i grę w golfa. Jest to jednym słowem idealne miejsce wakacyjne dla golfisty z rodziną. Klimat na Phuket jest bardzo przyjemny z powodu morskich wiatrów i bujnej, tropikalnej przyrody. Temperatury wahają się od 28° do 35° C w ciągu dnia, a temperatura morza od 28° do 30° C. Najlepszy sezon na Phuket to listopad-kwiecień, natomiast w okresie od maja do października należy spodziewać się deszczy.

Jeżeli byli by Państwo zainteresowani wyjazdem Golfowym na Phuket to poniżej przedstawiamy naszą przykładową ofertę:

golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 16.jpg golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 17.jpg golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 18.jpg

Tinidee Golf Resort

Zapraszamy do pięknie położonego hotelu który został zaprojektowany w wyjątkowym stylu z widokeim na jezioro. Jest do idealne miejsce dla osób szukających ciszy i odpoczynku. Na jego terenie do dyspoyzji Gości będzie zewnętrzny basen, 3 restaurację, 2 bary, kort tenisowy, siłownia, pełnowymiarowe boisko do gry w piłkę oraz centrum SPA.

Pola Golfowe :

W sąsiedztwie znajdują się dwa 18-sto dołkowe pola golfowe:

Loch Palm - Długość 5916 m. , PAR 72

Red Mountain - Długość 6314 m. , PAR 72

Hua Hin

To uroczy rejon wakacyjny położony 150 km na południe od Bangkoku nad Zatoką Syjamską, który jest jednym z najbardziej lubianych i odwiedzanych przez turystów rejonem Tajlandii. W miasteczku jest całe mnóstwo restauracji oferujących dania kuchni tajskiej, na czele ze świeżymi owocami morza oraz setki sklepów i malowniczych straganów, w których można kupić dosłownie wszystko.

Hua Hin dysponuje też jedną z najpiękniejszych plaż w Tajlandii, gdzie piasek jest biały jak nigdzie indziej.Klimat w Hua Hin jest bardzo łagodny. Temperatury wahają się od 28° do 35° C w ciągu dnia, a temperatura morza od 28° do 29° C. Mimo wysokich temperatur klimat jest bardzo przyjemny z uwagi na bujną tropikalną roślinność oraz przyjemne morskie wiatry.Najlepszy sezon w Hua Hin to listopad-marzec, natomiast w okresie od kwietnia do października należy spodziewać się deszczy.

W Hua Hin i jego okolicach znajduje się kilkanaście znakomitych pól golfowych, na których co roku rozgrywane są eliminacje do AsianTour. Na polach Hua Hin rozgrywany był też turniej Thailand Open oraz Presidents Cup. Najbardziej znane pola to Black Mountain, Springfield, Banyan, Imperial Lakes, Majestic Creek, Palm Hills.

Jeżeli byli by Państwo zainteresowani wyjazdem Golfowym do Hua Hin to poniżej przedstawiamy naszą przykładową ofertę:

golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 19.jpg golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 20.jpg golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 21.png.jpg

Majestic Creek Country Club

Zapraszamy do wspaniałęgo resortu położonego ok.25 min drogi od Hua Hin , który jest klejnotem w swojej klasie hotelów w dodatku posiadający 27- dołkowym pole tuż obok. W otoczeniu pięknej bujnej roślinności każdy poczuję się komfortowo oraz zapomnieć o troskach dnia codziennego. Na terenie do dyzposycji naszych Gości będzie restauracja serwującą dania kuchni lokalnej,bar oraz duży basen i spa gdzie po sesjach w golfa każdy będzie mógł się odprężyć podczas masaży.

Pola Golfowe :

W bezpośrednim sąsiedztwie znajdują się jedno 27-sto dołkowe pola golfowe o długoście 6410 m należące do hotelu.

Pattaya

Okolice Bangkoku to największe zagęszczenie pól golfowych w Tajlandii. Na odcinku 100 km jest ich ponad 100.Znajdują się tutaj bardzo znane pola jak Siam CC, miejsce corocznego turnieju LPGA Honda Classic z dwoma doskonałymi polami Old Course i Plantation, Amata CC miejsce Thailand Open czy słynne pole Royal Gems będące kopią najbardziej znanego pola na świecie - Augusta. W okolicach Bangkoku jest też wiele mniej znanych lecz doskonałych pól jak Lam Lukka (36 dołków), Laem Chabang, Thana City czy Khao Kheow.

Pobyt w Pattay to również bujne życie nocne z setkami barów i restauracji położonych malowniczo nad brzegiem morza. Bangok natomiast jest jednym z najbardziej ekscytujących i fascynujących miast świata. Luksusowe hotele, świątynie, kolorowe targi, wspaniałe sklepy i egzotyczne kluby uczynią to miasto niezapomnianym.  Najlepszy sezon w okolicach Bangkoku i Pattaya to październik-kwiecień, natomiast w okresie od maja do października należy spodziewać się deszczy.

Jeżeli byli by Państwo zainteresowani wyjazdem Golfowym do Pattaya to poniżej przedstawiamy naszą przykładową ofertę:

golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 22.jpg golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 23.jpg golf-w-krainie-wiecznego-usmiechu-tajlandia / 24.jpg

Sunset Park

Zapraszamy do prawdziwej oazy spokoju i wypoczynku, resort Sunset Park łączy w sobie tradycyją architekturę z współczesnymi wymaganiami. Zachowano układ tajskiej wioski, są tu także tajemnicze zakątki, a nawet rzeczka! Do dyspozycji naszych Goście będą 2 baseny ze słodką wodą, sauna, wieczory z muzyką na żywo oraz Spa Wanatara z salonem masażu i jacuzzi.

Pola Golfowe  :

W nie dużej odległosći (ok.20min.) na terenie Siam Country Club znajdują się dwa 18-sto dołkowe pola golfowe należące do hotelu:

Old Course - Długość 6415 m. , PAR 72

Plantation  - Długość 6853 m. , PAR 72