Target 54 - Obozy sportowe

target-54-obozy-sportowe / 5.png.jpg

Związek Golfistów Polskich i zespół trenerów Target 54 wspólnie organizują intensywne obozy sportowe.

Target54 to system szkoleń przeznaczony dla umotywowanych golfistów amatorów. Nasze Golfowe Obozy Sportowe wzorowane są na treningu najlepszych graczy zawodowych na świecie. Są one intensywne, bardzo wszechstronne i gwarantują znaczący postęp w grze. Technika, strategia, przygotowania mentalne – wszystkie elementy gry w golfa oraz same gry ćwiczone są na najpiękniejszych polach w różnych krajach świata - w Hiszpanii, Tajlandii, USA, Turcji i w Polsce.

Program Target 54 szkoli golfistów amatorów według prostej i skutecznej zasady. Stosujemy mianowicie te same założenia techniczne różnych uderzeń oraz systemy treningowe jakie stosują czołowi gracze zawodowi na świecie. Uczestnik naszych szkoleń wie, że wykonuje swing, chip czy putt w podobny sposób i trenuje go niemal identycznie jak zawodnicy PGA, Europeen czy Asian Tour. Każda z naszych koncepcji swingu, krótkiej gry czy strategii i przygotowania mentalnego jest oparta na treningu i technice graczy zawodowych.

Stan Utley, Hank Haney, Sean Foley, Butch Harmon, David Peltz, Jim Hardy, Jim McLean, Mike Adams, Ed Tischler, Dave Stockton, Manuel de la Torre, David Ledbetter – to czołowi trenerzy światowego golfa. Na naszych Golfowych Obozach Sportowych stosujemy podobne do nich metody treningu i koncepcje techniczne.
Tiger Woods, Phil Mickelson, Sergio Garcia, Adam Scott, Steve Stricker, Henrik Stenson, Justin Rose, Ernie Els – to czołowi gracze na świecie. Wielokrotnie obserwowaliśmy ich grę w turniejach i treningi na żywo. Podpatrujemy niuanse techniczne różnych uderzeń które oni stosują oraz uczymy podobnej strategii gry na polu – bezpiecznej i skutecznej.

Każdy nasz Golfowy Obóz Sportowy przygotowany jest bardzo starannie w zależności od typu graczy w nim uczestniczących. Oto przykład celów i programu dla graczy z hcp 27-18, a to przykład celów i programu dla graczy z hcp 9-6. Proporcja liczby Pro na liczbę uczestników to maksimum 1 Pro na 5-6 osób co zapewnia dużą indywidualizację szkolenia. Każdy nasz obóz zawiera wszystkie elementy treningu golfowego tj. technikę, strategię, przygotowanie mentalne i fizyczne. Oczywiście zawiera on też gry na polu, których ilość i profil różnią się w zależności od poziomu uczestnika. Nasze obozy organizujemy w okresie całego roku. W okresie letnim w Polsce, w okresie marzec-kwiecień i wrzesień-listopad w Hiszpanii. W okresie zimowym w Tajlandii i na Florydzie. Każdorazowo zakwaterowanie jest w bezpośredniej bliskości pola golfowego, a naszymi ulubionymi miejscami są w Polsce Sobienie Królewskie i pole Amber Baltic, w Hiszpanii ośrodek i pola La Cala, w Tajlandii ośrodek Majestic Creek w Hua Hin oraz bardzo hardcorowy lecz wspaniały ośrodek i pole Rajaprabha niedaleko Phuket. Na Florydzie organizujemy obozy w West Palm Beach i Sawgrass.

Sukcesy uczestników naszych obozów

• Obniżenie handicapu przez uczestnika obozu w Amber Baltic z 10 na 9 w ciągu zaledwie tygodnia !
    • Obniżenie handicapu przez uczestnika obozu w Sobieniach z 25 na 19 po miesiącu od zakończenia obozu
    • Zwycięstwo w Turnieju Biznes Liga z wynikiem 78 i wygranie wyjazdu do Szanghaju i Hiszpanii przez uczestnika obozu w Sobieniach
    • Pobicie rekordu życiowego (88) w grze turniejowej po obozie w Sobieniach przez uczestnika z hcp 24
    • Zajęcie 2 i 3 miejsca w Mistrzostwach Mazowsza w kategorii brutto przez dwóch graczy po kilku lekcjach techniki swingu